Nybörjare gitarr Börja spela gitarr Gitarr nybörjarfakta Ackord gitarr
Lätta låtar gitarr Gitarr skalor Stämma gitarr
Lite tips Gitarrbok Köpa gitarr
Spela in gitarr Gitarr noter
Gitarrbok


Trots alla kurser på nätet kan det vara en god idé att köpa en gitarrbok. Detta eftersom du då får överskådliga övningar och exempel och ofta medföljer en CD-skiva med övningsexemplen. Gitarrböcker brukar dessutom specialisera sig på en viss spelstil eller genre, t.ex. rockgitarr och är lättare att ha framför sig när man sitter med gitarren. Här kommer några tips på gitarrböcker för nybörjare som jag tycker är bra:

gitarrbok metal Metal Rhythm Guitar (av Troy Stetina) - Här är en kille som verkligen fattat att det finns många där ute som vill lära sig spela just metal och endast metal! Även de enklaste övningarna låter bra och man blir motiverad att ta sig igenom boken. En CD medföljer och självklart spelas exemplen med distad gitarr! Det finns fler böcker med Troy Stetina (t.ex. på Adlibris) som man kan köpa när man kommit lite längre. Alla är specialiserade på metal.

gitarrbok elgitarrSpela elgitarr (av KG Johansson) - KG Johansson är något av en guru inom elgitarr. Han har skrivit flera mycket pedagogiska böcker om att spela elgitarr och är dessutom en väldigt duktig gitarrist som på något magiskt sätt verkar veta vad man faktiskt vill lära sig. Den här är bra för nybörjare att börja med.

gitarrbok ackordGitarrackord (av KG Johansson) - Inte bara ackordtabeller utan även förklaringar och vägledning för att själv kunna bygga egna ackord och förstå systemet.